Laatste nieuws

4 januari 2018 21:38

Kan door de invoering van scheiden van wonen en zorg een huurovereenkomst worden opgezegd?

In het Tijdschrift Huurrecht in Praktijk (nummer 7, oktober 2017 / SDU) is een artikel gepubliceerd van mevrouw mr. N. Ogg (ONS Advocaten) en mr. B. Cox (Cox en Partners Vastgoedjuristen) betreffende de wetswijzigingen in de zorg en de vraagstelling of als gevolg van deze wetswijzigingen met een beroep op onvoorziene omstandigheden langlopende huurcontracten door hurende zorginstellingen kunnen worden beëindigd.

15 januari 2017 19:06

Is een te warme huurwoning een gebrek?

Mag een huurder van u als verhuurder verlangen dat een huurwoning bij zonnig weer niet te warm wordt? Is sprake van een gebrek indien u dit niet voor elkaar krijgt? Met het stijgen van de binnentemperatuur zou de huurder in dat geval aanspraak kunnen maken op huurprijsvermindering…

16 september 2016 07:51

Werkzaamheden in de bouw: schade aan de omgeving

Waar gewerkt wordt, vallen spaanders. Ook in de bouw. Als eigenaar van een bouwperceel of als verhuurder geeft u ongetwijfeld wel eens opdracht tot bouwwerkzaamheden. Niet alleen de aannemer, maar ook uzelf als opdrachtgever kunnen dan aansprakelijk zijn voor eventuele schade.

16 september 2016 07:45

De verhuurder zit in een lastige spagaat binnen de VvE

De kans is groot dat u als eigenaar van appartementen die u verhuurt, in een belangenconflict terecht komt met de overige (vaak particuliere) eigenaren in een VvE. In zo’n conflict kiest u dan ongetwijfeld vaak de zijde van uw huurders (of móet u hier zelfs voor kiezen).